A-Gear Project (STW)

A-Gear-LogoNewDe spieren van jongens met Duchenne spierdystrofie worden gedurende hun leven steeds zwakker. Hierdoor kunnen zij hun armen steeds minder goed gebruiken en uiteindelijk zelfs niet meer gebruiken. Duchenne spierdystrofie komt voor bij ongeveer 1 op de 3500 levend geboren jongens. Door ziektevertragende medicijnen neemt de levensverwachting van jongens met Duchenne steeds verder toe, hierdoor wordt ook het behoud van de functionaliteit van de armen steeds belangrijker. Er zijn enkele hulpmiddelen die het verlies van spierfunctie in de armen gedeeltelijk opvangen. Deze hulpmiddelen compenseren echter niet voor het gehele functieverlies en zijn erg stigmatiserend.

Daarom is het doel van het A(bility)-Gear project het ontwikkelen van een onopvallend, lichaamsgebonden hulpmiddel dat onder de kleding gedragen kan worden en het onafhankelijke functioneren van de arm ondersteunt tijdens belangrijke dagelijkse activiteiten.

Sponsoren van dit project zijn: STW, UPPMD, Prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor spieren, Johanna Kinderfonds, Kinderrevalidatiefonds Adriaanstichting, Focal Meditech, OIM Orthopedie, Intespring, Ambroise.

prototype flextensioneerste prototype