De Flextension A-Gear Research groep bestaat uit (vlnr):
Mariska Jansen
Mariska Janssen, heeft Biomedische Wetenschappen gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na het behalen van haar bachelor diploma heeft ze in 2011 haar master diploma Bewegingswetenschappen behaald. Tijdens haar afstudeerstage heeft ze onderzoek gedaan naar de arm/hand functie van jongens met Duchenne spierdystrofie. Met behulp van 3D bewegingsanalyse (het opnemen van armbewegingen in de ruimte) en oppervlakte electromyografie (het meten van spieractiviteit) heeft ze gekeken hoe de armfunctie van jongens met Duchenne in verschillende fasen van de ziekte was en hoe deze in was in vergelijking met gezonde jongens. Na haar afstuderen is ze gestart als onderzoeker voor het Flextension project in het UMC St. Radboud in Nijmegen. Hier gaat ze de armfunctie van een grotere groep jongens met Duchenne in kaart brengen, zodat deze informatie gebruikt kan worden voor de ontwikkeling van een armondersteuner/orthese. Daarnaast is zij ook betrokken bij de evaluatie van de ontwikkelde armondersteuner/orthese.
Joan Lobo
Joan Lobo heeft Industrial Desing Engineering (industrieel onwerpen) gestudeerd aan de ELISAVA Design School of Barcelona (Spanje) en hij ontving zijn Master titel (cum laude) in Biomedical Engineering (Biomedische werktuigbouwkunde) aan de Technische Universiteit van Catalonië (UPC, Barcelona, Spanje). Hij voerde zijn master afstudeerproject uit in het ziekenhuis voor Neurorevalidatie, “Institut Guttmann” (Barcelona, Spanje), in samenwerking met de Technische Universiteit van Catalonië (UPC) en het Nationaal Instituut voor Lichamelijke Opvoeding van Catalonië (INEFC). De titel van dit project was: Een nieuw kinematische en dynamische model voor de klinische evaluatie van bewegingen in het dagelijkse leven van de bovenste extremiteit bij patiënten met neurologische aandoeningen. Na zijn afstuderen besloot hij nog een master opleiding Biomedische Werktuigbouwkunde te doen en is hij geslaagd voor deze opleiding aan de Technische Universiteit van Delft (Nederland). Nu werkt hij als promovendus voor het Flextension project bij het Laboratorium voor Biomechanical Engineering aan de Universiteit Twente. Zijn werk is gericht op het aansturen en het ontwerpen van de actieve orthese.
Gerard Dunning
Gerard Dunning, heeft werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Hij behaalde zijn ingenieurstitel in de richting van Biomedische werktuigbouwkunde in 2011, met de afstudeeropdracht “Ontwerp van een compliant precisie-platform, met zes graden van vrijheid en in alle richtingen nul stijfheid“. Na het behalen van zijn master diploma is hij gestart als promovendus op het Flextension, A-Gear project. Zijn rol in het project is het ontwerpen van de mechanische structuur van de onopvallende arm ondersteuning, waar hij zich richt op de passieve en actieve ondersteuning.
Peter Kooren
Peter Kooren heeft werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. In 2008 ontving hij zijn Master titel (cum laude) na het afronden van een afstudeerproject bij Philips Healthcare. De volgende drie jaren werkte hij bij een R&D bureau gespecialiseerd in stuurbare instrumenten voor minimaal invasieve chirurgie. Nu is hij ingenieur bij het VU medisch centrum in Amsterdam, binnen de afdeling Fysica en Medische Technologie en werkt aan het Flextension project. Zijn rol binnen het Flextension, A-Gear project is het integreren van de verschillende onderdelen en het coördineren van de onderzoeksgroep.