Nieuws

BioFarmind Innovatie Award naar voorzitter van Duchenne Parent Project

Tijdens het 12,5 jarig jubileum van BioFarmind is vandaag door H.K.H. Prinses Margriet de BioFarmind Innovatie Award uitgereikt aan mevrouw Elizabeth Vroom, voorzitter van het Duchenne Parent Project. De BioFarmind Innovatie Award wordt eens per twee jaar uitgereikt aan een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de innovatie van de gezondheidszorg in Nederland. De winnaar van de Award is geselecteerd door een commissie bestaande uit drie voormalig staatssecretarissen: mevrouw Bussemaker en de heren Dees en Simons. De prijs is toegekend aan mevrouw Vroom gelet op het feit dat zij haar persoonlijke en emotionele betrokkenheid heeft weten om te zetten in creatieve en innovatieve manieren om een product te ontwikkelen voor de ziekte van Duchenne:

“Zij heeft een enorme persoonlijke betrokkenheid getoond leidend enerzijds tot veel aandacht voor het medische probleem in de maatschappij en politiek en speelt een vooraanstaande rol in de internationale patiënten organisaties. Door haar persoonlijke inzet en gedrevenheid heeft zij innovatieve manieren gevonden om een stuk gezondheidszorg te stimuleren en daar via directe relaties betrokken bij te blijven. Dit sluit mooi aan bij wat BioFarmind wil zijn (een directe koppeling met de ziekte en de patiënt waar het uiteindelijk om draait).”

De prijs bestaat, naast een speciaal ontworpen kunstwerk, uit een geldbedrag van 7.500 euro aan de door mevrouw Vroom geselecteerde Stichting Flextension, een stichting met als doel het ontwikkelen van nieuwe hulpmiddelen om de kwaliteit van leven van mensen met onder meer Duchenne te verbeteren.

Imelda de Groot winnares Duchenne Award 2010

Het Duchenne Parent Project heeft sinds 2008 een Duchenne Award in het leven geroepen voor personen die iets uitzonderlijks doen of hebben gedaan voor kinderen met de ziekte van Duchenne. De Duchenne Award 2008 was voor dr. Judith van Deutekom (Leiden, Prosensa) voor haar baanbrekende en succesvolle onderzoek naar een genezing voor Duchenne Spierdystrofie. De Duchenne Award 2009 was voor Bert Cocu (Emolife), de bedenker van en drijvende kracht achter de Duchenne Heroes, voor zijn zeer succesvolle fondsenwervende evenement wat inmiddels enkele miljoenen voor Duchenne onderzoek heeft opgeleverd.

Dit jaar is tijdens het congres de Duchenne Award uitgereikt aan dr Imelda de Groot (UMC St Radboud). Niet alleen omdat ze belangrijk onderzoek doet en zo een bijdrage levert aan de toekomst van de DMD jongens, maar de jongens leven NU en dankzij haar goede klinische/medische zorgen, levert ze daar ook een grote bijdrage aan.

« Page 1, 2, 3, 4 »